Iets regelen? Mijn BghU of 088 - 0640200

Nieuws

Bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde

In februari heeft het overgrote deel van de eigenaren van woningen en bedrijfspanden van BghU een belastingaanslag met een WOZ-beschikking ontvangen. Vragen over deze aanslag kunt u telefonisch stellen, of via ons contactformulier. Onze taxateurs willen graag uitleggen hoe de WOZ-waarde van uw pand tot stand is gekomen.

Niet eens met de aanslag
Wanneer een eigenaar het niet eens is met de vastgestelde waarde, dan bestaat er de mogelijkheid om een bezwaar in te dienen tegen de vastgestelde waarde. Bij BghU kunt u gemakkelijk zelf in bezwaar gaan. Dit kunt u doen in ons digitaal loket Mijn BghU. Maar u kunt ook een brief sturen, waarin u uitlegt waarom u het niet eens bent met de vastgestelde waarde. In Mijn BghU vindt u ook het taxatieverslag waarop de WOZ-waarde van uw pand is gebaseerd. U kunt tot zes weken na de dagtekening van uw aanslag bezwaar indienen tegen de WOZ-waarde - de bezwaarmogelijkheid eindigt op 11 april 2022.  

No Cure No Pay
Ook kunt u een bezwaar indienen via een zogeheten No Cure No Pay-bureau. Maar voordat u zo'n bureau machtigt om voor u in bezwaar te gaan, is het verstandig om het nieuwsbericht van RTL Nieuws over de No Cure No Pay-bureaus te bekijken: https://www.rtlnieuws.nl/economie/tv/video/5296476/woz-bezwaar-hogere-lasten-gemeente

WOZ beschikking voor belastingaangifte
Heeft u na februari nog geen aanslag ontvangen, maar heeft u deze wel nodig voor de Belastingdienst? Voor de aangifte inkomstenbelasting heeft u de aanslag van het belastingjaar 2020 nodig. Deze kunt u raadplegen en downloaden in Mijn BghU.

Heeft u nog geen aanslag ontvangen?
BghU verstuurt het hele jaar door aanslagen. Deze laten wij iedere laatste zaterdag van de maand bezorgen. Zowel met de post als via Mijn Overheid. Heeft u nog niets ontvangen? Kijk dan eerst in ons digitale loket Mijn BghU.

Terug naar overzicht