Iets regelen? Mijn BghU of 088 - 0640200

Nieuws

De aanslag voor gemeentelijke belastingen en waterschapslasten komt er weer aan!

De komende maanden versturen wij namens uw gemeente en het Hoogheemraadschap de belastingaanslag. Dit gebeurt in delen. De belastingaanslagen versturen wij per post en digitaal via Mijn Overheid. U vindt alleen uw belastingaanslag in Mijn Overheid als u zelf heeft aangegeven dat u dit digitaal wilt ontvangen.

Wanneer kunt u de aanslag verwachten?

Een groot deel van de huurders van woningen ontvangen rond 20 januari 2024 hun belastingaanslag. De tweede helft van februari 2024 ontvangen de meeste eigenaren van woningen en huurders van woningen en/of bedrijfspanden hun belastingaanslag.

Mocht u op bovenstaande momenten geen aanslag hebben ontvangen dan ontvangt u deze later. Wij proberen zoveel mogelijk aanslagen in de eerste twee rondes te versturen, maar dat lukt niet altijd. Het hele jaar door versturen wij de belastingaanslagen. Iedere laatste week van de maand wordt deze bezorgd. Zowel per post als digitaal in Mijn Overheid.
LET OP! Wij versturen nooit aanslagen per e-mail.

Welke informatie vindt u op uw aanslag?

Op uw aanslag ziet u de verschillende belastingen uitgesplitst met daarachter de bedragen. Daarnaast vindt u een persoonlijke QR-code waarmee u gemakkelijk uw zaken kunt regelen. Zoals hoe u kunt betalen, bezwaar kunt maken of eventueel een afspraak kunt maken met een taxateur.
Op www.bghu.nl vindt u meer informatie. Heeft u hulp nodig? U kunt ons ook bellen op telefoonnummer 088 - 064 02 00.

De indeling van de aanslag is veranderd. U was gewend dat de aanslag op de voorkant stond. Op de achterkant las u een korte uitleg. Dit hebben we omgedraaid. Op de voorkant van de aanslag leest u nu een korte uitleg, met daarnaast het totaalbedrag van uw aanslag en ziet u de persoonlijke QR-code. Op de achterkant vindt u een overzicht van de verschillende belastingen met de bedragen.

We zetten zoveel mogelijk belastingen van de gemeente op één aanslag. Zo weet u meteen hoeveel belasting u dit jaar moet betalen. Heeft u een eigen woning dan ziet u ook op de aanslag een WOZ-waarde. De WOZ-waarde van uw woning wordt door onze taxateurs bepaald. Zij analyseren de gegevens en huizenprijzen en aan de hand daarvan stellen zij de waarde vast. Klik hier voor meer informatie over de WOZ-waarde.

Hogere tarieven

De gemeenteraad van uw gemeente en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden bepalen de hoogte van de tarieven. Dat is in de wet zo geregeld. Wij bepalen deze tarieven niet. Wij voeren alleen de belastingtaken van uw gemeente en waterschap uit.

Dit jaar zijn de tarieven voor de afvalstoffenheffing voor alle gemeentes weer gestegen. De afvalstoffenheffing is een heffing waar een gemeente geen winst op mag maken. Het betekent dat de kosten één op één doorberekend mogen worden aan de burgers. Deze kosten zijn zoveel gestegen dat de heffing is verhoogd.

Mijn BghU

Heeft u na februari 2024 nog geen aanslag ontvangen, maar heeft u deze wel nodig voor de Belastingdienst? Voor uw aangifte inkomstenbelasting kunt u dan uw aanslag 2023 gebruiken. Deze aanslag kunt u inzien en downloaden in Mijn BghU.

In ons digitaal loket Mijn BghU kunt u gemakkelijk al uw zaken regelen. U kunt hier een automatisch incasso afgeven, uw taxatieverslag inzien, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken tegen uw aanslag. Als u inlogt vragen wij u om uw telefoonnummer en e-mailadres, om het contact tussen ons makkelijker te maken. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Contact

Heeft u vragen, dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 088 – 064 02 00 of via ons contactformulier op de website.

Terug naar overzicht