Iets regelen? Mijn BghU of 088 - 0640200

Nieuws

Stichtse Vecht sluit aan bij BghU


Vanaf 1 januari 2020 gaat Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht (BghU) ook namens Stichtse Vecht de heffing en invordering van de lokale belastingen uitvoeren. Belastingen SWW, de organisatie die nu de gemeentelijke belastingtaken uitvoert, stopt per 1 januari 2020.

Overigens blijft de gemeente zelf verantwoordelijk voor de hoogte van de tarieven, de verordeningen en de kwijtscheldingsnormen.

Gecombineerde aanslag
BghU verstuurt met ingang van 2020 één gecombineerde aanslag voor de waterschaps- en gemeentelijke belastingen naar inwoners en bedrijven in Stichtse Vecht die hun waterschapsbelastingen betalen aan Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Wie waterschapsbelastingen betaalt aan Waternet, blijft dit in het vervolg ook doen.

Digitaal loket
Via ons digitaal loket Mijn BghU kan iedereen zijn/haar waterschaps- en/of gemeentelijke belastingzaken regelen. Bijvoorbeeld betalingen raadplegen, automatische incasso regelen, kwijtschelding aanvragen, het WOZ-taxatieverslag inzien of bezwaar maken. Ook kan men terecht bij de bezoekersbalie van de BghU (gehuisvest in het stadskantoor Utrecht).

Klantgericht
BghU bestaat sinds 1 januari 2014 en is een samenwerkingsverband op het gebied van waterschaps- en gemeentelijke belastingen tussen Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. De schaal van de samenwerking staat garant voor een efficiënte en klantgerichte dienstverlening.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bij BghU terecht. Op onze website vindt u veel informatie. Ook kunt u ons bellen of uw vraag via ons contactformulier stellen. Het contactformulier vindt u onderaan de contactpagina.

Terug naar overzicht