Iets regelen? Mijn BghU of 088 - 0640200

Nieuws

BghU verstuurt aanslagen lokale belastingen en waterschapslasten.

Eind januari verstuurt BghU weer belastingaanslagen lokale heffingen. Dit doet BghU in meerdere plukken. De laatste zaterdag van januari, de laatste twee zaterdagen van februari en de laatste zaterdag van maart. Aan het eind van het eerste kwartaal heeft BghU zo'n 95% van alle belastingaanslagen opgelegd en verstuurd. 

Januari: huurders
Rond de laatste zaterdag van januari stuurt BghU belastingaanslagen naar de huurders van de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. 

Februari: eigenaren
De laatste twee zaterdagen van februari stuurt BghU belastingaanslagen naar eigenaren van woningen en niet-woningen in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. Ook gebruikers van niet-woningen ontvangen dan een belastingaanslag van BghU.

Op zaterdag 19 februari ontvangen de eigenaren die een machtiging voor automatische incasso hebben afgegeven de aanslag. Eigenaren zonder een afgegeven machtiging voor automatische incasso krijgen de aanslag op 26 februari. Hoewel niet alle eigenarenaanslagen op dezelfde dag op de mat landen, hebben deze aanslagen dezelfde dagtekening: 28 februari.

Vragen over de WOZ-waarde
Heeft u vragen over de door BghU vastgestelde WOZ-waarde? Onze taxateurs zitten op locatie bij de gemeente in de periode 28 februari t/m 10 maart om uw vragen te beantwoorden. Ook bij u in de buurt. Klik hier op welke dagen wij op welke locaties aanwezig zijn.
Op deze dagen zijn taxateurs van BghU van 9.00 uur tot 16.00 uur op de locatie aanwezig. U kunt zonder afspraak langskomen.
Dit is wel onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Maart: alleen de waterschapslasten
De laatste zaterdag van maart sturen wij belastingaanslagen naar de burgers en bedrijven die van BghU alleen de waterschapslasten ontvangen. Deze gaan vooral naar inwoners en bedrijven in (een deel van) de gemeenten Alphen a/d Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Rhenen, Woerden, Woudenberg, Wijk bij Duurstede en IJsselstein; het werkgebied van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR).  

MijnOverheid
Aan klanten die hebben aangegeven dat ze de aanslag graag digitaal willen ontvangen, stuurt BghU de aanslagen via MijnOverheid. De rest gaat per post. Let op: BghU stuurt nooit aanslagen per mail.

Alle verstuurde aanslagen zijn zichtbaar in ons digitale loket Mijn BghU

Heeft u nog geen aanslag ontvangen?
BghU verstuurt het hele jaar door aanslagen. Deze laten wij iedere laatste zaterdag van de maand bezorgen. Zowel met de post als via Mijn Overheid. Heeft u nog niets ontvangen? Kijk dan eerst in ons digitale loket Mijn BghU

Informatie op de website
Onder 'Belastingen' (in het hoofdmenu) vindt u op deze website allerlei informatie over uw aanslag. Hier leggen wij de belastingaanslag voor u uit. Ook vindt u op onze site alle informatie over tarieven: klik hier

Kwijtschelding
Als u een aanslag van BghU ontvangt en u kunt de aanslag niet betalen, dan heeft u misschien recht op kwijtschelding. U kunt op de pagina over kwijtschelding kunt u op onze site lezen of u in aanmerking komt voor kwijtschelding.
Als u een aanslag van BghU krijgt, moet u bij BghU kwijtschelding aanvragen. Ook al heeft u kwijtschelding bij uw gemeente aangevraagd. Wij nemen de uitspraak van uw gemeente niet over. 

Betalen in termijnen
U kunt de aanslag in 10 maandelijkse termijnen betalen. Dit kan met automatische incasso, iets wat u zelf kunt regelen in Mijn BghU.
Wanneer Covid-19 u direct (financieel) heeft getroffen, dan kunnen wij deze termijnen verder uitbreiden. Dit kan alleen op uw verzoek. U kunt ons bellen voor een afspraak op maat.

WOZ beschikking voor belastingaangifte
Heeft u na februari nog geen aanslag ontvangen, maar heeft u deze wel nodig voor de Belastingdienst? Voor de aangifte inkomstenbelasting heeft u de aanslag van het belastingjaar 2020 nodig. Deze kunt u raadplegen en downloaden in Mijn BghU.

Ook kunt u in ons digitale loket Mijn BghU een automatische incasso afgeven, een taxatieverslag inzien, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken tegen de aanslag. Wij vragen u bij het inloggen om uw telefoonnummer en e-mailadres, om het contact tussen u en de BghU te vergemakkelijken. Niet voor andere doeleinden.

Contact
Heeft u vragen, dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op: 088-0640200. 

Terug naar overzicht