Iets regelen? Mijn BghU of 088 - 0640200

Nieuws

BghU verstuurt aanslagen waterschapslasten en lokale belastingen

Eind maart verstuurt BghU weer belastingaanslagen, voornamelijk aanslagen voor de waterschapslasten. Deze gaan vooral naar inwoners en bedrijven in (een deel van) de gemeenten Alphen a/d Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Rhenen, Woerden, Woudenberg, Wijk bij Duurstede en IJsselstein; het werkgebied van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR).  

Ook stuurt BghU eind maart belastingaanslagen lokale belastingen en waterschapslasten naar inwoners en bedrijven in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en Zeist, die in de maanden januari en februari nog geen belastingaanslag van BghU hebben ontvangen.  

In de afgelopen maanden stuurde BghU namens de deelnemende gemeenten en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden belastingaanslagen lokale belastingen. Deze aanslagen verstuurden we in plukjes. Voor degene die de aanslag digitaal wil ontvangen, stuurden we de aanslagen via Mijn Overheid. De rest ging per post. Let op: BghU stuurt nooit aanslagen per mail.

Alle verstuurde aanslagen zijn zichtbaar in ons digitale loket Mijn BghU

Heeft u nog geen aanslag ontvangen?
BghU verstuurt het hele jaar door aanslagen. Deze laten wij iedere laatste zaterdag van de maand bezorgen. Zowel met de post als via Mijn Overheid. Heeft u nog niets ontvangen? Kijk dan eerst in ons digitale loket Mijn BghU

Informatie op de website
Onder 'Belastingen' (in het hoofdmenu) vindt u op deze website allerlei informatie over uw aanslag. Hier leggen wij de belastingaanslag voor u uit. Ook vindt u op onze site alle informatie over tarieven: klik hier

Kwijtschelding
Als u een aanslag van BghU ontvangt en u kunt de aanslag niet betalen, dan heeft u misschien recht op kwijtschelding. U kunt op de pagina over kwijtschelding kunt u op onze site lezen of u in aanmerking komt voor kwijtschelding.
Als u een aanslag van BghU krijgt, moet u bij BghU kwijtschelding aanvragen. Ook al heeft u kwijtschelding bij uw gemeente aangevraagd. Wij nemen de uitspraak van uw gemeente niet over. 

WOZ beschikking voor belastingaangifte
Heeft u na februari nog geen aanslag ontvangen, maar heeft u deze wel nodig voor de Belastingdienst? Voor de aangifte inkomstenbelasting heeft u de aanslag van het belastingjaar 2020 nodig. Deze kunt u raadplegen en downloaden in Mijn BghU.

Ook kunt u in ons digitale loket Mijn BghU een automatische incasso afgeven, een taxatieverslag inzien, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken tegen de aanslag. Wij vragen u bij het inloggen om uw telefoonnummer en e-mailadres, om het contact tussen u en de BghU te vergemakkelijken. Niet voor andere doeleinden.

Contact
Heeft u vragen, dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op: 088-0640200. Wegens coronamaatregelen is onze balie tot nader orde gesloten. Onze medewerkers werken vanuit huis. 

Terug naar overzicht