Iets regelen? Mijn BghU of 088 - 0640200

Veelgestelde vragen

Digitale aanslag

Sinds 1 januari 2015 stuurt de BghU een aanzienlijk deel van de aanslagen digitaal, naar de burgers in het beheersgebied die zich voor MijnOverheid hebben aangemeld.

MijnOverheid
Wanneer u aanslagen via MijnOverheid krijgt, zult u bij elke zending een email via MijnOverheid ontvangen dat er iets in uw Berichtenbox is binnengekomen. De Berichtenbox op MijnOverheid is een persoonlijke brievenbus. Daarin ontvangt en bewaart u digitaal post van onder meer de Belastingdienst, RDW, SVB, UWV en nu dus ook het aanslagbiljet van de BghU. 

De BghU heeft u niet bij MijnOverheid aangemeld. Een aanmelding voor MijnOverheid kan alleen door uzelf worden gedaan, of door iemand die u heeft gemachtigd. Wilt u het aanslagbiljet van de BghU toch liever schriftelijk ontvangen, dan kunt u dit enkel in MijnOverheid aanpassen. De BghU kan dit niet voor u doen. Het adres van de internetpagina van MijnOverheid is https://mijn.overheid.nl/.

Op de website van MijnOverheid logt u in en gaat u naar ‘Instellingen’. Vervolgens gaat u naar het tabblad ‘Organisaties Berichtenbox’ en zoekt u in de lijst ‘Belastingsamenwerking[…]Utrecht’ en daar zet u het vinkje uit.

Mijn BghU
Via Mijn BghU kunt u uw aanslag raadplegen en downloaden. U logt hier in met uw DigiD. U vindt hier snel en gemakkelijk informatie over onze producten en diensten en kunt kwijtschelding aanvragen, bezwaar maken, uw betalingen raadplegen en automatische incasso aanvragen, wijzigen of stopzetten.

MijnOverheid bij overlijden
Wanneer u een MijnOverheid-account wilt opzeggen van een overleden partner/familielid, dan kunt u een schriftelijk verzoek bij MijnOverheid indienen. Samen met een kopie van de voor- en achterkant van uw identiteitsbewijs, het burgerservicenummer van de overleden persoon en uw eigen postadres.

Het verzoek met de bijlagen kunt u sturen naar:

MijnOverheid
Postbus 96810
2509 JE Den Haag

Als het MijnOverheid-account definitief is opgeheven, stuurt MijnOverheid u een bevestiging, naar het door u opgegeven postadres. Dit kan 1 tot 2 weken duren.

Als er in de Berichtenbox nog belangrijke berichten van BghU staan, dan ontvangen wij van MijnOverheid een melding. Wij zullen de belangrijke berichten uit de Berichtenbox dan per post naar het bij ons bekende postadres sturen.  

  • Wanneer kan ik mijn aanslag verwachten?

  • Ik heb een vraag over mijn belastingaanslag

Niet gevonden wat u zocht?

Wellicht geeft onderstaande zoekbalk antwoord op uw vraag. Mocht deze ook geen uitkomst bieden, neem dan contact met ons op.